Skip Navigation Links

Toon / sluit Menu
Volg de Maas
 points of interest - history - architecture - urban exploring

Dutch Deutsch English Francais Polisch Espangnol

Picknick-locaties op Rotterdam-Zuid

Groeten van Zuid

Zuid heeft talloze prachtige rustige locaties, in het groen en aan het water, waar je je even kunt onttrekken van de stadse hectiek.

Op deze pagina doen we je wat mooie ”ansichtkaart-waardige” locatie aan de hand waar je in alle rust kunt genieten van het mooie Zuid. Bijvoorbeeld door een picknick met een mand van Karakter's.


Karakter's PICNIC BOX

Restaurant Karakter is niet gelegen op het mooie Zuid maar met hun (h)eerlijke picnic box kun je toch een stukje Karakter op Zuid ervaren. OnderMaas heeft alvast de mooiste rust- en picknick-plekjes op Zuid geselecteerd.

Charloisse Hoofd

Charloisse Hoofd


Deze ruime en groene locatie biedt je een prachtig wijds uitzicht op de Nieuwe Maas en haar drukke scheepsverkeer.

Wanneer je hier vanaf een bankje of zittend in het gras deze constante stroom aanschouw, heb je er totaal geen besef van dat er hier dagelijks ook nog een stroom van zo’n 75.000 motorvoertuigen, 5.000 fietsers, bromfietsers en voetgangers de Nieuwe Maas oversteken. Je bevindt je hier namelijk bijna letterlijk bovenop de Maastunnel.
Naast het kenmerkende ventilatiegebouw van de Maastunnel, wat een Rijksmonument is, bevindt zich hier ook de ingang van de voetgangers- en fietserstunnel.

Lees meer over het Charloisse Hoofd

Noordereiland – Fundament oude spoorbrug

Maasbruggen


Op dit hoger gelegen deel, tussen de Hef en de Willemsbrug, bevind je je op de fundamenten van de oude spoorbrug.

Naast het prachtige uitzicht over het water en de Nieuwe Willemsbrug heeft deze locatie veel historische waarde. Het Noordereiland heeft namelijk in de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol gespeeld in de slag om de bruggen in Rotterdam. De belangrijkste gevechten tussen Duitsers en de Rotterdamse Mariniers hebben hier plaatsgevonden.
Inmiddels heerst hier niets anders dan rust.

Lees meer over de Maasbruggen

Noordereiland – Bruggehoofd oude Willemsbrug

Noordereiland


Het Noordereiland is een uniek stukje Zuid, gelegen in de Nieuwe Maas, tussen het historische centrum op Noord en het nieuwe Kop van Zuid.

Op deze locatie werd in vroegere tijd het Noordereiland verbonden met Noord d.m.v. de (oude) Willemsbrug. De voormalige bruggehoofden zijn zowel op Noord als Zuid behouden gebleven om hun architectonische waarde.
Het bruggehoofd op het Noordereiland is een ruim plateau, boven het water van de Nieuwe Maas, ingericht om even tot rust te komen en te genieten van het uitzicht op de Maas en de nieuwe rode Willemsbrug.

Lees meer over het Noordereiland

De Kromme Zandweg

Kromme Zandweg


Een prachtige idyllische stukje Zuid, gelegen aan het Zuiderpark, het grootste stadspark van Nederland.

Landhuis "De Olyphant" en molen "De Zandweg", beiden Rijksmonumenten, geven deze locatie een heel eigen karakter en het gevoel dat de tijd hier werkelijk heeft stilgestaan. Hier laat je als vanzelf het gejaagde, drukke moderne stadsgewoel achter je en wordt je omarmt door de dorpse rust die deze locatie je geeft.

Lees meer over de Kromme Zandweg en haar monumenten

Eiland van Brienenoord

Eiland van Brienenoord


Dit mooie eiland onder de Van Briennenoordbrug is een unieke ervaring.

Tussen alle stadse drukte en verkeer vindt je hier rust en een waar natuurgebied met veel vogelsoorten, een paddenpoel en kan je zomaar oog in oog komen te staan met een schotse Hooglander die hier los over het eiland lopen. Naast deze prachtige natuur heb je hier ook één van de mooiste uitzichten op de skyline van Rotterdam.

Lees meer over het eiland en zijn geschiedenis

Het Zuiderpark

Het Zuiderpark
Beeldentuin “Schouwplaats Rotterdam”


Het Zuiderpark is het grootste stadspark van Nederland en aangelegd als echt gebruikerspark en daardoor een prachtige locatie om te wandelen, fietsen en te sporten maar ook zeker om te ontspannen. De westzijde is het wat “rustigere” wandelgebied. In dit deel vindt je langs de Zandweg verscholen tussen de volkstuinen en het riet de beeldentuin “Schouwplaats Rotterdam”. Een mooie locatie om even te rusten na een wandeling.

Lees wat er nog meer te beleven is in het Zuiderpark

Kop van Zuid – Wilhelminapier - WilhelminapleinDe Kop van Zuid is tegenwoordig bijna het episch centrum van Zuid.

Dit gebied met zijn rijke historie van noeste arbeiders en veemhuizen heeft sinds de eeuwwisseling een metamorfose ondergaan en wordt nu gekenmerkt door nieuwe, moderne hoogbouw. Vandaar de bijnaam 'Manhattan aan de Maas'. Hier aan de voet van de Erasmusbrug sta je dan ook letterlijk in de schaduw van het hoogste gebouw van Nederland, de Maastoren (165m).

Op de kop van de Wilhelminapier staan in de zomer ligstoelen. Ze worden door Hotel New York neergezet, maar iedereen mag ze gebruiken. Neem je picknickmand mee en geniet van wat er voorbijkomt op het water.

Lees meer over de Kop van Zuid

Balkon van de Maashaven

Wilhelminakade


Een rustig, vrij nieuw en nog onbekend uitzichtpunt waar vandaan je een prachtig ruim zicht hebt op de Maashaven, Katendrecht en daarachter de hoogbouw van de Kop van Zuid.
Ook het ss Rotterdam is vanaf deze locatie eens van een heel andere kant te bewonderen
Het "Balkon van de Maashaven" vindt je aan de zuidzijde van de Maashaven, tussen de Maassilo en de Meneba.

Lees meer over het Balkon en de Maashaven

Kaart

Meer informatie

Andere locaties zijn natuurlijk ook mogelijk. Laat je inspireren op Enclaves of Langs de Nieuwe Maas.
Meer informatie en contactgegevens vind je op karakterspicnic.com external
Karakter's PICNIC BOX
TOP

Zoek op deze site

Nieuw(s)

Eurovisie Songfestival 2020
Architecten van Zuid
Rijksmonumenten
Meer nieuws

Contact

Heb je commentaar, tips, correcties, aanvullingen of vragen? Ga naar de reactie-sectie of mail ons
email.

Bijdragen leveren?

Shop

Naar de [MAF!] shop
ROTTERDAM ART by [MAF!] external

Tickets en gidsen external

Binnenkort verkrijgbaarHuismerk piccalilly en tafelzuren
Piccalilly

Volg ons

Instagram   Facebook   Pinterest

TOP
Contact: info@ondermaas.nl
Fotografie: [MAF!]
 
OnderMaas.nl heeft een onafhankelijke redactie en heeft geen commerciële belangen bij vermelde instanties, firma's of activiteiten.
 
Copyright © 2018-2019 OnderMaas. Alle rechten voorbehouden